Οι 5 πιο επικίνδυνες τροφές για δηλητηρίαση το καλοκαίρι

Τρίτη 07.07.2020

Το καλοκαίρι είναι μία περίοδος που δεν δίνουμε και ιδιαίτερη προσοχή στη διατροφή μας, είτε λόγω χρόνου, είτε λόγω ψυχολογίας, αφού η διάθεση μας για διασκέδαση και ξεκούραση υπερτερούν της επιθυμίας για ένα καλό φαγητό.

Παρακάτω θα δούμε τα τρόφιμα που έστειλαν περισσότερο κόσμο στο νοσοκομείο με δηλητηρίαση:

Οστρακοειδή

Αν δεν έχει πάθει δηλητηρίαση απο οστρακοειδή, μάλλον πρέπει να ρίξεις ένα τζόκερ, αφού σχεδόν η πλειονότητα αυτών που τρώνε συχνά είχαν περιπέτειες με το στομάχι τους.

Το καλοκαίρι η πιθανότητα να συμβεί αυτό αυξάνεται λόγω της κακής συντήρησης των τροφίμων σε χώρους εστίασης ακόμα και ιχθυοπωλείων.

Σπιτικό παγωτό

Μπορεί να είναι πιο νόστιμο, αλλά είναι πιο επικίνδυνο, ειδικά αν έχει χρησιμοποιηθεί και ωμό αυγό όπως γίνεται σε πολλές συνταγές.

Πράσινες σαλάτες

Δεν είναι εποχής, οπότε έχουν μείνει αρκετό καιρό στα ψυγεία, και αν δεν πλυθούν αρκετά καλά είναι ικανές να μεταφέρουν πλήθος βακτηρίων στο στομάχι σας.

Λαχανικά

Λόγω της υγρασίας και τη ζέστης που αναπτύσσεται το καλοκαίρι, τα λαχανικά είτε σαπίζουν είτε βγάζουν φύτρες, που αν καταναλωθούν μπορούν να είναι μέχρι και μοιραίες.

Νρέσινγκς

Εκτός ψυγείου πολλά από τα ντέσινγκς που χρησιμοποιούνται σε σαλάτες, χαλάνε χωρίς όμως να γίνονται αντιληπτά, λόγω των αρωμάτων που έχουν μέσα.

 

 


e-daily