Εμβόλιο-Κορονοϊός: Πέντε περιστατικά σοβαρών παρενεργειών στην Ελλάδα

Δευτέρα 22.02.2021

Τα πέντε περιστατικά παρενεργειών του εμβολίου κατά του κορονοϊού έχουν αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά 

Πέντε είναι τα περιστατικά σοβαρών ανεπιθύμητων παρενεργειών από το εμβόλιο για τον κορονοϊό που έχουν καταγραφεί στην Ελλάδα, όπως δήλωσε η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου. Συγκεκριμένα σε ερώτηση για το ζήτημα η κυρία Θεοδωρίδου έκανε λόγο για πέντε περιστατικά σοβαρής ανεπιθύμητης ενέργειας, τα οποία είχαν αναφυλακτική αντίδραση. Όπως είπε η ίδια και τα πέντε έχουν αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά. 

Παράλληλα, μίλησε και για μία περίπτωση δεν έχει λάβει ακόμη «την τελική τεκμηρίωση για τη συσχέτιση της κλινικής της εικόνας με τον εμβολιασμό». 

Παράλληλα η κυρία Θεοδωρίδου τόνισε ότι οι έφηβοι άνω των 16 ετών με προβλήματα υγείας μπορούν να κάνουν το εμβόλιο της Pfizer με το MRNA. Πρόκειται για μία σημαντική εξέλιξη και αφορά χιλιάδες παιδιά άνω των 16 ετών.

Παράλληλα, η κυρία Θεοδωρίδου τόνισε στην καθιερωμένη ενημέρωση ότι: «η εκρίζωση του κορονοϊού είναι κάτι το ανέφικτο, όμως μπορεί ο κορονοϊός να συμβιώσει μαζί μας ειρηνικά, χωρίς να μας απειλεί, και αυτό θα επιτευχθεί από τη φυσική νόσηση και τον εμβολιασμό».

 

 

madata.gr

Δειτε επισης...

σχετικά άρθα της κατηγορίας...