Άγιος Δημήτριος – Γιορτάζει σήμερα 26 Οκτωβρίου η Θεσσαλονίκη. Αυξημένα μέτρα

Τρίτη 26.10.2021

Μεγάλη γιορτή είναι σήμερα, 26 Οκτωβρίου, για τη Θεσσαλονίκη, καθώς η συμπρωτεύουσα γιορτάζει την ημέρα του πολιούχου Αγίου Δημητρίου και την επέτειο της απελευθέρωσης της πόλης την 26η Οκτωβρίου 1912.
Από εχτές ξεκίνησαν οι εορταστικές εκδηλώσεις στη Θεσσαλονίκη για τον Άγιο Δημήτριο, πολιούχο της συμπρωτεύουσας, η μνήμη του οποίου τιμάται σήμερα.

Εχτές, συνεργεία της Ελληνικής Αστυνομίας ακολουθώντας το περσινό μοτίβο τοποθέτησαν κιγκλιδώματα περιμετρικά του Ιερού Ναού, ώστε να περιορίσουν την μαζική διέλευση των πιστών από την κεντρική είσοδο.

Ταυτόχρονα, συνεργείο του Δήμου Θεσσαλονίκης καθάριζε το οδόστρωμα επί της οδού Αγίου Δημητρίου.

Τα μέτρα της Μητρόπολης Θεσσαλονίκης είναι αρκετά αυστηρά. Έχουν τοποθετηθεί κιγκλιδώματα και εντός του ναού, καθώς και καρέκλες με αποστάσεις.

Από εχθές νωρίς το πρωί, δεκάδες πιστοί συνέρρεαν στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου για να παρακολουθήσουν την αρχιερατική θεία λειτουργία, με ορισμένους, μάλιστα, να φιλούν τις εικόνες χωρίς την απαραίτητη μάσκα προστασίας κατά του κορoνοϊού.

Την ίδια ώρα, στη Θεσσαλονίκη επιστρατεύονται ιδιωτικά νοσοκομεία για τα αυξημένα κρούσματα στην πόλη.

Μέτρα από την Αστυνομία και την Τροχαία
Αυξημένα είναι τα μέτρα της Αστυνομίας για την αποφυγή του συγχρωτισμού. Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και κλούβες έκαναν εχτές την εμφάνισή τους από το πρωί γύρω από τον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου. Τους δρόμους περιμετρικά του Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου «καθάρισαν» γερανοί και κλιμάκια της Τροχαίας. Παράλληλα, από εχθές και μέχρι την Πέμπτη ισχύουν στη Θεσσαλονίκη κυκλοφοριακές ρυθμίσεις.

Σημειώνεται ότι μετά τις τελευταίες εξελίξεις, και το θάνατο της Φώφης Γεννηματά, δε θα πραγματοποιηθεί αύριο η προγραμματισμένη μαθητική παρέλαση στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

 

madata.gr