Ποια νέα μέτρα θα ανακοινωθούν. Τα σενάρια για σούπερ μάρκετ και λιανεμπόριο. Κανένα lockdown ανεμβολίαστων

Τετάρτη 24.11.2021

Και ενώ η κατάσταση διαγράφεται ζοφερή με τις εισαγωγές να γονατίζουν τα νοσοκομεία, η κυβέρνηση φαίνεται ότι σκέφτεται σοβαρά, εάν δεν υπάρξει βελτίωση στην επιδημιολογική εικόνα, να εφαρμόσει και άλλα μέτρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση έχει στο τραπέζι νέα μέτρα που θα αφορούν τους ανεμβολίαστους.

Σύμφωνα με το Μέγαρο Μαξίμου, τα νέα μέτρα δεν θα ενεργοποιηθούν σε αυτή τη φάση, καθώς η κυβέρνηση περιμένει να δει τις επόμενες ημέρες πως θα αποδώσουν τα μέτρα που λήφθησαν.

Σε περίπτωση που η επιδημιολογική εικόνα χειροτερέψει, τα νέα μέτρα θα ενεργοποιηθούν και θα αφορούν το λιανεμπόριο, με την επίδειξη rapid test στα σούπερ μάρκετ και την ενεργοποίηση του click away στα καταστήματα λιανικής. Σύμφωνα με πληροφορίες, το επικρατέστερο σενάριο είναι αυτό του click away, καθώς το πρώτο σενάριο είναι πιο ευαίσθητο και χρειάζεται περισσότερη προσοχή.

Άδωνις Γεωργιάδης – Κανένα lockdown ανεμβολίαστων

Στο θέμα των μέτρων αναφέρθηκε ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, απαντώντας σε ερώτηση του MEGA στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου για τις νομοθετικές πρωτοβουλίες του υπουργείου Ανάπτυξης.
Ο κ. Γεωργιάδης απέκλεισε το ενδεχόμενο ενός νέου lockdown, ενώ έβαλε και «φρένο» στις διεκδικήσεις επιχειρηματιών, κυρίως της εστίασης, για νέες οικονομικές διευκολύνσεις.

Δεν πρόκειται να υπάρξει απολύτως κανένα lockdown, αλλά και κανένα μέτρο που θα επηρεάσει τη ζωή των εμβολιασμένων. Δεν έχουμε κανένα ηθικό δικαίωμα να το κάνουμε, δεν μπορούμε να περιορίσουμε τις ελευθερίες ανθρώπων που κινδυνεύουν μόνο να νοσήσουν, να μείνουν στο σπίτι τους λίγες ημέρες και να επιστρέψουν στην εργασία τους, είπε χαρακτηριστικά ο κ. Γεωργιάδης.

Επίσης ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει καμία συζήτηση για νέα οικονομικά μέτρα της προηγούμενης εποχής, διευκρινίζοντας ότι έχουν εξαντληθεί οι πόροι του ΕΣΠΑ και ότι η ΕΕ δεν έχει καμία διάθεση να δώσει και πάλι χρήματα σε κλειστές επιχειρήσεις.

madata.gr