Νόβακ Τζόκοβιτς – Ακυρώθηκε εκ νέου η βίζα του – Επέστρεψε στο ξενοδοχείο παράτυπων μεταναστών

Σάββατο 15.01.2022

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς συνοδευόμενος από δύο αστυνομικούς επιστρέφει στο ξενοδοχείο παράτυπων μεταναστών του Κάρλτον.
Λίγο νωρίτερα, με επίσημη δήλωσή του, ο Αυστραλός υπουργός μετανάστευσης είχε ακυρώσει τη βίζα του Σέρβου τενίστα, η παρουσία του οποίου στη χώρα είναι πλέον μπλοκαρισμένη.

Ο Τζόκοβιτς παρέστη ο ίδιος στο υπουργείο Μετανάστευσης για να δώσει εξηγήσεις και πλέον μετρά αντίστροφα για την εκδίκαση της υπόθεσης, στις 9 το πρωί της Κυριακής τοπική ώρα, και την τελική απόφαση.

Δικαιώνεται και διεκδικεί το 21ο του Γκραντ Σλαμ, ή δεν δικαιώνεται και με το πρώτο αεροπλάνο απομακρύνεται από τη χώρα.

Έντονη είναι η δυσαρέσκεια και των αθλητών, με τον Στέφανο Τσιτσιπά αρχικά να αρνείται να μιλήσει για την υπόθεση Τζόκοβιτς, και στη συνέχεια να χαρακτηρίζει ντροπιαστική την παραμέληση του αγωνιστικού σκέλους του τουρνουά.

«Είμαι εδώ για να μιλήσω για τένις, όχι για τον Νόβακ Τζόκοβιτς. Ας προχωρήσουμε παρακαλώ. Έχει αντλήσει πολλή προσοχή, όπως είπα, και δεν έχουμε μιλήσει αρκετά για τένις τις τελευταίες εβδομάδες, το οποίο αποτελεί ντροπή», δήλωσε ο Στέφανος Τσιτσιπάς.

«Το Αυστραλιανό Όπεν είναι πολύ πιο σημαντικό από οποιονδήποτε παίκτη, οπότε αν (ο Τζόκοβιτς) τελικώς αγωνιστεί, όλα καλά, αν όμως δεν αγωνιστεί, το Αυστραλιανό Όπεν θα είναι ένα υπέροχο Australian Open με ή χωρίς αυτόν. Αυτή είναι η άποψή μου», τόνισε ο Ράφαελ Ναδάλ.

Από την άλλη, τη στήριξή του στον Νόβακ Τζόκοβιτς έδειξε ο πρόεδρος της Σερβίας, Αλεξάνταρ Βούτσιτς επιτιθέμενος μάλιστα στην Αυστραλιανή κυβέρνηση.

«Η Σερβία θα είναι με τον Νόβακ Τζόκοβιτς και είναι σε θέση να σας απαντά, συμπεριφερόμενη πολύ καλύτερα από ό,τι συμπεριφερθήκατε εσείς προς τον Νόβακ Τζόκοβιτς, σεβόμενη τα διεθνή έθιμα και σεβόμενη όλα όσα σχετίζονται με την επαρκή εκπροσώπηση ενός κράτους. Ζήτω η Σερβία, Νόβακ είμαστε μαζί σου», δήλωσε ο Σέρβος πρόεδρος.

Απομένουν πλέον ώρες για την έναρξη του Αυστραλιανού Όπεν και όπως είναι λογικό από την πλευρά του Τζόκοβιτς έχει ζητηθεί η επίσπευση των διαδικασιών, προκειμένου η υπόθεση να τελεσιδικήσει εγκαίρως, με τις εξελίξεις να επηρεάζουν άμεσα το τουρνουά, αφού αν τελικώς το Νο. 1 του κόσμου απουσιάζει, θα πρέπει να επαναληφθεί η κλήρωση.

 

megatv

madata.gr