Μεσογειακοί Αγώνες: Ενα χρυσό μετάλλιο και δύο χάλκινα για την Ελλάδα στην δεύτερη ημέρα

Τρίτη 28.06.2022

Ιδιαίτερα επιτυχημένη ήταν η συγκομιδή της Ελλάδας στην δεύτερη ημέρα των Μεσογειακών Αγώνων του Οράν, με την κατάκτηση ενός χρυσού και δύο χάλκινων μεταλλίων.
Στο πιο ψηλό σκαλί του βάθρου στους Μεσογειακούς Αγώνες του Οράν ανέβηκε η Κέλλυ Κυδωνάκη! Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια ήταν η ευχάριστη έκπληξη της ημέρας καθώς με δύο νίκες έφτασε στον τελικό όπου αντιμετώπισε την Μαυροβούνια Γιοβάνοβιτς την οποία κέρδισε με 2-1, στα +68 κιλά του καράτε.
Είναι το δεύτερο χρυσό μετάλλιο για την Ελλάδα στη διοργάνωση, μετά το χρυσό του Διονύση Ξένου, επίσης στο καράτε.
Ακολούθησε το χάλκινο μετάλλιο από την εθνική ομάδα των ανδρών στην επιτραπέζια αντισφαίριση που νίκησε στον «μικρό» τελικό του ομαδικού 3-1 την Ισπανία. Οι Γιάννης Σγουρόπουλος και ο Κωνσταντίνος Κωνσταντινόπουλος, έβγαλαν μόνοι τους το αγώνισμα από την αρχή ως το τέλος και στη δεύτερη μέρα του Μεσογειακού τουρνουά νίκησαν 3-2 το 2ο φαβορί του αγωνίσματος, την Αίγυπτο. Στα ημιτελικά έχασαν από την Πορτογαλία με 3-1, αλλά στον μικρό τελικό έδειξαν το πάθος και την ψυχή που χρειάζονταν για να ανέβουν στο βάθρο.
Το άλλο χάλκινο πήρε ο Γιώργος Πρεβολαράκης στην πάλη, στην κατηγορία των 77 κιλών. Μετά από ένα φοβερό αγώνα, ο Πρεβολαράκης έμεινε στο 3-3 με τον Αιγύπτιο Αμπουελάτα, αλλά έχοντας πετύχει τον καθοριστικό τελευταίο πόντο, ανέβηκε στην τρίτη θέση και το βάθρο των νικητών.