Μουντιάλ 2030: Ελλάδα, Αίγυπτος και Σαουδική Αραβία θέλουν να συνδιοργανώσουν το Παγκόσμιο Κύπελλο

Πέμπτη 04.08.2022

Σύμφωνα νε δημοσίευμα της ιστοσελίδας cairo24.com, η Ελλάδα μαζί με την Αίγυπτο και τη Σαουδική Αραβία σχεδιάζουν να καταθέσουν συνυποψηφιότητα για τη διοργάνωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2030!

 Όπως αναφέρει το σχετικό άρθρο της ιστοσελίδας cairo24.com, οι τρεις χώρες θέλουν να αναλάβουν τη διεξαγωγή της μεγαλύτερης ποδοσφαιρικής διοργάνωσης και της δεύτερης παγκοσμίως μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Στο δημοσίευμα τονίζεται ότι τις τελευταίες ώρες καθορίζονται οι τελικές ρυθμίσεις για την υποψηφιότητα της ανάληψης του Μουντιάλ από τις τρεις χώρες καθώς συμφώνησαν να υποβάλουν κοινό φάκελο.

«Το Cairo 24 έμαθε από δικές του πηγές ότι στη συνάντηση τακτοποιήθηκαν όλες οι λεπτομέρειες, που περιελάμβαναν την παρουσίαση ενός εξαιρετικού φακέλου φιλοξενίας, για να κερδίσει την εμπιστοσύνη της Διεθνούς Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου και να κερδίσει την ψήφο της Γενικής Συνέλευσης. Οι πηγές, που αρνήθηκαν να κατονομαστούν, είπαν ότι ο υπουργός Νεολαίας και Αθλητισμού, Ashraf Sobhi, μίλησε για την πρόθεσή του να χτιστεί ένα μεγάλο γήπεδο στην πόλη El Alamein. Αναμένεται ότι ο κ. Sobhi θα παρουσιάσει όλα τα αποτελέσματα της συνάντησης στην αιγυπτιακή κυβέρνηση, και όλα τα σημεία, που συμφωνήθηκαν, προκειμένου να γνωρίζει τις λεπτομέρειες, πριν κατατεθεί ο φάκελος» αναφέρει το άρθρο.

Και προσθέτει ότι: «Το Cairo 24 είχε αποκαλύψει την πρόθεση της Αιγύπτου να υποβάλει κοινό φάκελο για τη διοργάνωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2030, καθώς είναι πρόθεση της πολιτικής και αθλητικής ηγεσίας της χώρας να φιλοξενήσει τη μεγάλη γιορτή του ποδοσφαίρου, προκειμένου να αυξήσει τα έσοδα από τον τουρισμό, και να επωφεληθεί της οικοδομικής έκρηξης, που γνώρισε η χώρα την πρόσφατη περίοδο».

Επί του παρόντος κοινές υποψηφιότητες για το Μουντιάλ του 2030 έχουν θέσει το Μαρόκο, η Τυνησία και η Αλγερία, η Ισπανία με την Πορτογαλία και οι Ουρουγουάη, Αργεντινή, Παραγουάη και Χιλή.

 

madata.gr