Μουσικό Αφιέρωμα κάτω από την Αυγουστιάτικη Πανσέληνο στην Γόρτυνα

Τρίτη 09.08.2022

Την Παρασκευή 12 Αυγούστου 2022, το κοινό της Μεσσαράς θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει την μοναδική αυγουστιάτικη πανσέληνο, στον Αρχαιολογικό Χώρο της Γόρτυνας, υπό τους ρεμπέτικους ήχους του Βασίλη Τσιτσάνη.
Συνολικά, 105 αρχαιολογικοί χώροι, ιστορικοί τόποι, μουσεία και μνημεία, σε ολόκληρη τη χώρα, θα ανοίξουν εκείνη τη βραδιά, ανάμεσα τους και η δική μας Γόρτυνα, φιλοξενώντας το μουσικό αφιέρωμα, «Μινόρε της Αυγής» .

Η παράσταση «Μινόρε της Αυγής», ακολουθεί το μονοπάτι της ζωής του και παρουσιάζει τραγούδια που τον χαρακτήρισαν, από τα πρώτα του βήματα στο ρεμπέτικο, τα ανατολίτικα καλντερίμια, ως τη μεταβατική περίοδο που οδήγησε στο επονομαζόμενο «Λαϊκό τραγούδι».
Ο Βασίλης Τσιτσάνης είναι ένας από τους μεγαλύτερους Έλληνες συνθέτες του προηγούμενου αιώνα. Καθιέρωσε νέο ύφος παιξίματος και τραγουδιού με εμπλουτισμένη ενορχήστρωση και μουσικές καινοτομίες, ενώ οι μελωδίες του αγαπήθηκαν και έμειναν στην Ελληνική ιστορία.

Συντελεστές:
- Θανάσης Βασιλάκης (μπουζούκι),
- Στέφανος Κουρουπάκης (κοντραμπάσο / τραγούδι),
- Μανιδακη Εμμανουελα, τραγουδι
- Γιώργος Διλβόης (κιθάρα / τραγούδι),
Η εκδήλωση πραγματοποιείται από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Ηρακλείου σε συνεργασία με το Δίκτυο Συλλόγων Μεσσαράς, και σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Κρήτης και την ευγενική υποστήριξη του Δήμου Γόρτυνας.
*Είσοδος Ελεύθερη με σειρά προτεραιότητας