Τσιτσιπάς: Θέλω μεγάλα αποτελέσματα στο χώμα – Είμαι αισιόδοξος

Σάββατο 08.04.2023

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς μίλησε για το τι περιμένει από την απόδοσή του στο χώμα στο τουρνουά του Μόντε Κάρλο. Επισήμανε πως είναι ενθουσιασμένος, ενώ αναφέρθηκε και στη συνεργασία με τον αδερφό του με τον οποίο θα αγωνιστούν μαζί στα διπλά.

«Νιώθω πολύ καλά, είμαι ενθουσιασμένος για τη χωμάτινη σεζόν. Είναι ένα εκπληκτικό κομμάτι της χρονιάς, θα έχουμε πολύ τένις τους επόμενους μήνες και πιστεύω πως θα δούμε πολύ ωραία παιχνίδια. Ανυπομονώ και για το Roland Garros, αλλά τώρα είμαι συγκεντρωμένος στο Μόντε Κάρλο. To Μόντε Κάρλο είναι το σπίτι μου, είναι ένα μέρος που μου έχει δώσει υπέροχες αναμνήσεις», είπε σε συνέντευξή του μετά την κλήρωση της διοργάνωσης, στην οποία έδωσε και το παρών.

«Πάντα προσπαθώ να συγκεντρώνομαι στον κάθε αγώνα ξεχωριστά. Δεν μπορώ να ελέγξω τι θα συμβεί σε μια κλήρωση, αυτό που μπορώ να κάνω είναι να διαμορφώσω το ταμπλό. Και αυτό θα γίνει αν παίξω καλά σε κάθε γύρο. Γι’ αυτό πρέπει να βγω έξω στο court, να κάνω το καλύτερο που μπορώ. Κάποιες φορές είναι καλό να έχεις πολύ δυνατούς αντιπάλους από νωρίς σε ένα τουρνουά, γιατί σε αναγκάζουν να δώσεις το 100% σου, οπότε μπορεί να είναι ένα καλό ζέσταμα για μεγαλύτερα παιχνίδια στη συνέχεια. Κανένα ταμπλό δεν σου δίνει εύκολα παιχνίδια, όσο καλός και να είσαι, όλοι οι παίκτες από το Top 100 αγωνίζονται γι’ αυτά τα τρόπαια, οπότε πρέπει να είσαι καλά προετοιμασμένος για κάθε παιχνίδι».

Για τη συνεργασία με τον αδερφό του:

«Έχουμε πετύχει κάποιες νίκες τους τελευταίους μήνες. Θέλουμε ένα καλύτερο αποτέλεσμα αυτή τη φορά. Ευχαριστώ τη διοργάνωση που μας έδωσε αυτή τη wild card. Για μένα και τον Πέτρο, μετά από τα Grand Slams βεβαίως, αυτό είναι το σημαντικότερο τουρνουά. Εδώ είναι το σπίτι μας και ανυπομονούμε να βγούμε έξω στο court και να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό».

Για τις προσδοκίες του από τη σεζόν:

«Γι’ αυτή τη σεζόν ο στόχος μου είναι να είμαι καλά προετοιμασμένος, συνεπής και υγιής, γιατί είχα θέματα τους τελευταίους μήνες. Ελπίζω το χώμα να φερθεί καλά στο σώμα μου και είμαι αρκετά φιλόδοξος. Θέλω μεγάλα αποτελέσματα, θέλω να πετύχω καλά αποτελέσματα για τους ανθρώπους γύρω μου, για την πατρίδα μου και για τον κόσμο που με ακολουθεί».

πηγή: in.gr