Τριήμερο Αγίου Πνεύματος: Υψηλές πληρότητες στους δημοφιλείς νησιωτικούς προορισμούς

Τετάρτη 31.05.2023

Νέα μαζική έξοδος εκδρομέων αναμένεται στο τριήμερο του Αγίου Πνεύματος, αφού πολλοί έχουν κάνει ήδη κρατήσεις σε εισιτήρια και ξενοδοχεία όπου η πληρότητα αγγίζει σε κάποιες περιπτώσεις το 90%.

Στα ύψη οι πληρότητες

Χαμόγελα, καλή διάθεση και έτοιμοι για τις πρώτες βουτιές οι εκδρομείς, που ετοιμάζουν βαλίτσες για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος.

«Ελλάδα» ψηφίζουν οι περισσότεροι ταξιδιώτες που αναζητούν προορισμό, με τα ποσοστά των προκρατήσεων να αγγίζουν ήδη υψηλές πληρότητες, σε νησιά των Κυκλάδων και του Αργοσαρωνικού.

«Βαδίζουμε προς ένα καινούριο ρεκόρ προσέλευσης. Οι κρατήσεις κινούνται στο 90%. Τιμές για όλα τα βαλάντια. Δίκλινο 90 ευρώ, τετράκλινο για οικογένεια 140 ευρώ», αναφέρει ο αντιδήμαρχος τουρισμού Σύρου, Πάνος Κουταβάς.

«To νησί θα βουλιάξει το τριήμερο. Θα έχει πολύ κόσμο και ποιοτικό και Έλληνες κυρίως, που είναι οι καλύτεροί μας πελάτες», λέει ο δημοτικός σύμβουλος Σαντορίνης, Μανώλης Ορφανός.

Αυξημένες οι τιμές

Σε ορισμένα νησιά, λόγω της μεγάλης ζήτησης παρατηρείται αύξηση στις τιμές των καταλυμάτων.

«Η περσινή χρονιά ήταν ίδια περίπου με το 2019 στις τιμές. Φέτος λοιπόν αποφάσισαν οι ξενοδόχοι να αυξήσουν κατά 5% τις τιμές τους και τα μεγάλα ξενοδοχεία κατά 15%».

Η ακρίβεια, αλλά και η οικονομική πίεση στα νοικοκυριά κατά τη διάρκεια του χειμώνα, έχουν οδηγήσει πολλούς σε πιο κοντινές αποδράσεις από την Αθήνα.

«Οι πληρότητες αυτήν την στιγμή αγγίζουν το 85% – 90%, με τα καράβια να έχουν μια διαθεσιμότητα στο 5%. Σίγουρα θα αγγίξει το 100%. Είναι στη 1 ώρα και 45 λεπτά, οπότε εξυπηρετεί τον επισκέπτη που δε θέλει να απομακρυνθεί», αναφέρει ο Κωνσταντίνος Κοζαδίνος από την Κύθνος.

Ανάλογη είναι η εικόνα και στις Σπέτσες.

«Στο 95% η πληρότητα, ελπίζουμε για το 100%. Κοντινός προορισμός από Αθήνα, 2 ώρες με το αυτοκίνητο και με ένα μικρό κόστος περνάμε απέναντι με το καραβάκι. Και ο καιρός θα είναι καλός, αναμένουμε ηλιοφάνεια».

Οι πρώτες εκτιμήσεις του καιρού για το τριήμερο είναι ότι θα επικρατήσει αίθριες συνθήκες, χωρίς όμως τις αναμενόμενες υψηλές θερμοκρασίες για την εποχή.

πηγή: MEGA TV

 

Δειτε επισης...

σχετικά άρθα της κατηγορίας...