Συνέντευξη Rock'n' Roll Children (Γιάννης Παπανικολάου, Μανώλης Τσίγκος)

Παρασκευή 27.07.2018

 Συνέντευξη στην Ειρήνη Λουπατσάρη.

 

                                                                                                                                                                                          
'Ενα γκρουπ που γεννήθηκε μέσα απο την αγάπη και το πάθος τους, για τον Ronnie James Dio!!!!!! Ο καθένας τους ξεχωριστή προσωπικότητα κι όμως με κάτι τόσο δυνατό να τους ενώνει. Στόχος να συνεχιστεί να ζει στις καρδιές μας η μουσική του Dio για τους γνώστες και να την ανακαλύψουν οι νεότεροι του είδους. Με αμέτρητες εμφανίσεις πάντα με σεβασμό σ' αυτό που κάνουν και μουσική που δεν περιορίζεται σε όρια. Σίγουρα ακούγοντάς τους αντιλαμβάνεσαι το πόσο έχουν μελετήσει πάνω στη μουσική του μεγαλύτερου καλλιτέχνη στη  metal μουσική. Μία πραγματική παρέα που τους δένει η ειλικρινής φιλία, ήθος και πάθος, γεμάτη βιώματα, με μουσική που γεμίζει την ψυχή και το μυαλό.                                                                                                                                                                    

Πως και πότε δημιουργήθηκε το συγκρότημα?            

Γιάννης Παπανικολάου: Το συγκρότημα δημιουργήθηκε το 2010 απο μια ιδέα που έριξε ο Μανώλης Τσίγκος κιθαρίστας και καλός μου φίλος εδώ και 25 χρόνια, μετά την απώλεια του Ronnie James Dio. Ηταν σχεδόν αυτόματο και άμεσο, αποφασίσαμε να κάνουμε μια tribute μπάντα και θέλαμε να έχουμε την μνήμη του έργου του πιο  ζωντανή αφού μεγαλώσαμε με τις μουσικές του. Χωρίς κάποιο σκοπό απο την αρχή, πρώτα έπρεπε να μπούμε στην διαδικασία να καλύψουμε ενα ρεπερτόριο πάρα πολύ δύσκολο, τόσο φωνητικά όσο και παικτικά απο όλη την μπάντα. Κατόπιν ήρθε η ιδέα του Μανώλη να κάνουμε μια φιλανθρώπικη συναυλία προς τιμήν του μια φορά τον χρόνο, στην ημερομηνία του θανάτου του.

 

Τι σημαίνει για εσάς ο Dio?

Γιάννης Παπανικολάου: Ο Dio καταρχήν είναι η μεγαλύτερη φωνή στον σκληρό ήχο. Μεγάλος δάσκαλος στην μουσική, στον τρόπο που διαμορφώθηκε όλο το songwriting στο Heavy Metal, εκπληκτικός στιχουργός και όσοι τον γνώρισαν απο κοντά ήταν ενας πάρα πολύ ειλικρινής άνθρωπος, είχε φοβερη σχέση με το κοινό του, τιμούσε τους θαυμαστές του και γι'αυτό ήταν πολύ αγαπητός στο κοινό του. ήταν πάντοτε πολύ σεμνός και παράλληλα έκανε ενα μεγάλο φιλανθρωπικό έργο, χωρίς ποτέ του να το διαφημίσει και πάνω σε αυτό πάτησε και η ιδέα του Μανώλη (Τσίγκου) για την φιλανθρωπική συναυλία προς τιμήν του κάθε χρόνο.

 

Είχες την τιμή να τον γνωρίσεις από κοντά?

Γιάννης Παπανικολάου: Τον είδα απο κοντά την πρώτη φορά που ήρθε στην Ελλάδα, το 1993 στο Ρόδον. Περιμέναμε  δύο ώρες μετά την συναυλία να τον δούμε και υπέγραψε στο εισιτήριο μου. Ανατριχίλα εντελώς!

 

Η Metal μουσική της εποχής του Dio,  τι διαφορές έχει με την σημερινή εποχή?

Γιάννης Παπανικολάου: Έχει αλλάξει πάρα πολύ η μουσική απο τότε αλλά θεωρώ οτι κάθε γενιά έχει τους δικούς της ήρωες, σαφώς ο Dio είναι ενας διαχρονικός καλλιτέχνης που ακόμα και στον καινούριο οπαδό που μπαίνει τώρα στην Metal μουσική έχει πάρα πολλά να πει και με όποια μπάντα και να ξεκινάει κανείς, σίγουρα θα ανατρέξει πίσω να γνωρίσει όλα αυτα τα ιερά τέρατα της μουσικής των70s και 80s. Σίγουρα έχει αλλάξει ο ήχος καθώς και ο τρόπος μετάδοσης της μουσικής. Τότε είχαμε βινύλλια και κασσέτες τώρα πλέον υπάρχει το διαδίκτυο και το YouTube. Τότε υπήρχε δισκογραφία, τώρα δεν υπάρχει πλέον δισκογραφία. Το σημαντικό είναι να βρίσκεις σε κάθε εποχή τρόπους να επικοινωνείς την μουσική σου. και αφού υπάρχει το διαδίκτυο, καλως το κάνουν και μεταδίδουν έτσι την  μουσική τους. Και εμείς το κάνουμε με τις μπάντες μας και με τους Rock'n'Roll Children. το βασικό είναι για να υπάρχεις και για να καταλαβαίνει ο κόσμος τι έχεις να πεις, η ειλικρίνεια σου όταν ανεβαίνεις στο stage. ότι μουσική και να παράγεις το σημαντικό είναι το live και η επικοινωνία με τον κόσμο.

 

Τι σημαίνει για σας επιτυχία?

Μανώλης Τσίγκος: Επιτυχία σημαίνει να έχεις καλούς φίλους, να έχεις την αναγνώριση απο τους συναδέλφους σου, απο αυτούς που ακούν την μουσική σου. Το σημαντικότερο είναι να διάγεις ένα βίο με κανόνες ηθικής που εσύ έχεις βάλει και με τέτοιο τρόπο που να μην παρεκλίνεις καθόλου σε όλες αυτές τις αρχές που έχεις γαλουχηθεί απο την οικογένεια σου. Άρα το τρίπτυχο: καλοί φίλοι, αναγνώριση στην δουλειά και κυρίως ο δρόμος της ηθικής.

 

Και κάτι για το τέλος?

Μανώλης Τσίγκος: ότι η Κρήτη είναι ο πιο ευλογημένος τόπος και είμαι πάρα πολύ χαρούμενος που αν μη τι άλλο πέρασα 7 χρόνια της ζωής μου προσπαθώντας να κάνω το όνειρο μου πραγματικότητα, να σπουδάσω δηλαδή.

Γιαννής Παπανικολάου: Κοίταξε, είμαστε όλοι κοντά στα 45, σε μια ηλικία που έχουμε μια διαδρομή και μια πορεία στη ζωή μας με πολλά λάθη, με πολλές ανατροπές, με πολλές ευτυχισμένες στιγμές, το πιο ωραίο πράγμα τελικα που σου δίνει κίνητρο να συνεχίσεις είναι να είσαι ειλικρινής  με οτιδήποτε κάνεις , πρώτα με τον εαυτό σου και μετά με τους άλλους. Αυτό είναι για μένα το πιο σημαντικό και η πηγή της ευτυχίας.

 

Η συνέντευξη δόθηκε μετα την εμφάνιση των Rock'n'Roll Children στο Chania Rock Festival 2018, μια διοργάνωση που κάθε χρόνο στέφεται με απόλυτη επιτυχία.

Το συγκρότημα αποτελείται από τους :  
vocals:
Γιάννης Παπανικολάου 
uitar: Μανώλης Τσίγκος                                                                                                                                                                                        bass: Γιάννης Τσίμας                
Druns: Νίκος Αναστασιάδης
Keyboards: Γιώργος Γεωργίου                                                                                                    

 

 Πηγή: kontemiri.gr