Ξεφεύγει η κατάσταση στα σχολεία: Διακινούσαν μέσω Instagram βίντεο - σοκ με μαθήτρια

Παρασκευή 13.10.2023

Μέσω Instagram διακινήθηκε υλικό παιδικής πορνογραφίας μεταξύ μαθητών στη δυτική Αττική, όπως προκύπτει από τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τριών ανηλίκων που κατηγορούνται για βιασμό κατά συναυτουργία με θύμα 13χρονη μαθήτρια.

Το συγκεκριμένο περιστατικό δείχνει, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ότι η κατάσταση σε αρκετά σχολεία έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο, καθώς διακινούνται βίντεο που μπορεί να στιγματίσουν για πάντα παιδιά.

Η υπόθεση ήρθε στο φως μετά από καταγγελία μητέρας στην ΕΛ.ΑΣ., η οποία κατέθεσε ότι η κόρη της εκμυστηρεύτηκε ότι ένας 14χρονος -ο οποίος τυγχάνει φίλος της- ασέλγησε σε βάρος της μέσα στο προαύλιο Γυμνασίου στη δυτική Αττική, μαζί με δύο φίλους του, ηλικίας 15 και 16 ετών. Ο 14χρονος συνελήφθη και βρέθηκε στο κινητό του τηλέφωνο το επίμαχο πορνογραφικό υλικό.

Το ίδιο το θύμα φέρεται να κατέθεσε ότι στις αρχές του Σεπτεμβρίου συναντήθηκε με τον 14χρονο στο προαύλιο του σχολείου και στη συνέχεια εμφανίστηκαν οι δύο φίλοι του, οι οποίοι αφού την οδήγησαν στο πίσω μέρος του σχολείου, την ακινητοποίησαν και ασέλγησαν σε βάρος της.

Η διευθύντρια σχολείου όπου φοιτούσε η 13χρονη κατέθεσε ότι πληροφορήθηκε από καθηγητή του σχολείου για την ύπαρξη του βίντεο και ενημέρωσε αμέσως τους γονείς της 13χρονης, οι οποίοι μετέβησαν στο σχολείο. Κατά τη διάρκεια της μεταξύ τους συνάντησης προσήλθε μαθήτρια του σχολείου που ανέφερε ότι το συγκεκριμένο βίντεο αναρτήθηκε σε ομαδική συνομιλία στο Instagram, καθώς και ότι υπάρχουν και άλλα βίντεο ερωτικού περιεχομένου που έχουν τραβηχτεί από μαθητές.

 
Επίσης, συμμαθήτρια της 13χρονης κατέθεσε στην Αστυνομία ότι πριν από περίπου 1,5 μήνα η 13χρονη εκμυστηρεύτηκε σε κοινή τους παρέα ότι σε συνάντηση που είχε με τον 14χρονο στο σχολείο εκείνος έφερε μαζί του έναν ξάδελφό του και έναν φίλο του -χωρίς η ίδια να το γνωρίζει – και από κοινού την εξανάγκασαν σε ερωτικές πράξεις και τη βιντεοσκόπησαν.

Σε κατάθεση που έλαβε η ΕΛ.ΑΣ. αναφέρεται ότι ο 14χρονος απειλούσε την 13χρονη ότι θα αναρτήσει το βίντεο στο διαδίκτυο και ότι θα το στείλει στον πατέρα της.

Στην ίδια κατάθεση φίλη του θύματος σημειώνει ότι μαθήτρια της απέστειλε το εν λόγω βίντεο μέσω Instagram. Τέλος οι αστυνομικοί πήραν κατάθεση και από μία άλλη φίλη της 13χρονης, η οποία κατέθεσε ότι σε προγενέστερο χρόνο ο 14χρονος της είχε στείλει μέσω Instagram βίντεο με την 13χρονη. Σημειώνεται ότι οι τρεις ανήλικοι που συνελήφθησαν για την υπόθεση αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους. Όλοι τους αρνούνται τις κατηγορίες που τους αποδίδονται. Η έρευνα συνεχίζεται, ενώ αναμένονται τα αποτελέσματα από την εξέταση του κινητού τηλεφώνου του 14χρονου στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών της ΕΛ.ΑΣ.

madata.gr