Δολοφονία βιολόγου - Σοκάρει ο 27χρονος δράστης: Μετά το μετανιώνω αλλά είναι αργά

Πέμπτη 18.07.2019

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση της δολοφονίας της Suzanne Eaton. Οι αρχές ερευνούν τρία περιστατικά που θυμίζουν πολύ την φονική επίθεση στη βιολόγο. Μια γυναίκα αναγνώρισε το αυτοκίνητο του δράστη ως αυτό του άνδρα που της επιτέθηκε. «Όταν με πιάνει η μανία, με κυριεύει. Δεν το ελέγχω» φέρεται να είπε ο δράστης.

Το παρελθόν του 27χρονου που κατηγορείται για τη δολοφονία της βιολόγου στην Κρήτη έχει μπει στο μικροσκόπιο των αρχών. Η αστυνομία προσπαθεί να εξακριβώσει αν ο 27χρονος εμπλέκεται και σε άλλες σεξουαλικές επιθέσεις.

Οι τρεις επιθέσεις «καρμπόν» και η αναγνώριση

Μέχρι στιγμής τρία περιστατικά θυμίζουν πολύ έντονα την μεθοδολογία του 27χρονου. Οι τρεις καταγγελίες έχουν γίνει από τρεις γυναίκες. Η μια επίθεση έγινε σε τουρίστρια πριν από έναν περίπου χρόνο, η δεύτερη πριν από περίπου δύο μήνες και η τρίτη πριν από μόλις 20 ημέρες.

Στις δύο πρώτες περιπτώσεις ο δράστης των επιθέσεων παρέσυρε με το αυτοκίνητο τις γυναίκες με σκοπό να τις ακινητοποιήσει. Οι γυναίκες έπεσαν στο έδαφος, κατάφεραν όμως να γλιτώσουν τρέχοντας και καλώντας σε βοήθεια. Η μια γυναίκα μάλιστα έχει αναγνωρίσει το αυτοκίνητο του 27χρονου, ως αυτό που την παρέσυρε!

Στην τρίτη επίθεση η γυναίκα θύμα ήρθε πρόσωπο με πρόσωπο με τον δράστη που την έπιασε από τον λαιμό και γι’ αυτό η μαρτυρία της θεωρείται «κλειδί».

Σήμερα μάλιστα υποβλήθηκε αίτημα για εισαγγελική διάταξη για τη δημοσιοποίηση των στοιχείων του 27χρονου που ομολόγησε τον βιασμό και τη δολοφονία της διακεκριμένης βιολόγου. Αυτό αναμένεται να βοηθήσει πολύ την πορεία των ερευνών.

Συγκλονίζουν οι ιατροδικαστικές λεπτομέρειες

Συγκλονίζουν οι λεπτομέρειες για τα αποτελέσματα της νεκροψίας- νεκροτομής της άτυχης αμερικανίδας βιολόγου Suzanne Eaton.

Μετά τις επίσημες ανακοινώσεις της ΕΛ.ΑΣ. για την εξιχνίαση της άγριας δολοφονίας της 60χρονης από τον 27χρονο, ο ιατροδικαστής, Αντώνης Παπαδωμανωλάκης μίλησε στο cretapost. Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή δεν μπορεί μακροσκοπικά να εξακριβωθεί αν υπήρξε βιασμός και αυτό θα αποσαφηνιστεί από τις εξετάσεις dna.

«Μακροσκοπικά, λόγω σήψης βέβαια, δεν είχαμε την δυνατότητα εμείς να διακρίνουμε (σ.σ. βιασμό). Απλά πήρα δείγματα, τα παρέδωσα στην αστυνομία κι αν έχει γίνει σεξουαλική κακοποίηση αυτό φυσικά θα φανεί στις εξετάσεις dna. Θα βρεθεί γενετικό υλικό του δράστη σ’ αυτά που παρέδωσα εγώ στην αστυνομία», ανέφερε ο κ. Παπαδωμανωλάκης ενώ για το αν από τη νεκροψία μπορεί να ξεκαθαριστεί αν υπήρξε βιασμός αλλά και το πότε ακριβώς συνέβη επεσήμανε: «Όχι, όχι. Το πτώμα ήταν σε σήψη και είναι πολύ δύσκολο παγκοσμίως. Τον καλύτερο ιατροδικαστή του κόσμου να φέρετε δεν θα μπορέσει να το αποδείξει αυτό. Είναι σχεδόν αδύνατο» αναφέρει χαρακτηριστικά..

Παράλληλα, ο κ. Παπαδωμανωλάκης επανέλαβε ότι η αιτία του θανάτου της 60χρονης Suzanne Eaton είναι σε κάθε περίπτωση ασφυκτικός.

«Είναι ασφυκτικός σε γενικό όρο. Δεν έχει ακόμα αποσαφηνιστεί αν η ασφυξία προήλθε από απόφραξη – αν δηλαδή της έκλεισε το στόμα για αρκετή ώρα – ή αν η προήλθε από τα τραύματα στα πλευρά και τη θέση που είχε μέσα στη σπηλιά».

Αυτό μάλιστα αναμένεται να αποσαφηνιστεί τις επόμενες ημέρες καθώς όπως επεσήμανε ο ιατροδικαστής έχει στη διάθεσή τουένα οστάριο της περιοχής του λαιμού «το οποίο θα ακτινογραφήσουμε τις επόμενες ημέρες, ν’ αποκλείσουμε τουλάχιστον ή να επιβεβαιώσουμε στραγγαλισμό με χέρια ή στραγγαλισμό με βρόγχο όπως λέμε, με σκοινί ή σύρμα».

Παράλληλα, οι ιατροδικαστές, σύμφωνα με τον κ. Παπαδομανωλάκη, δουλεύουν αυτή την περίοδο ώστε να βρουν απαντήσεις στο πόση ώρα έμεινε ζωντανή η 60χρονη βιολόγος. «Τίθεται και το θέμα αν ζούσε για αρκετή ώρα, το οποίο απευχόμαστε. Ωστόσο πρέπει να το εξετάσουμε γιατί είναι και αυτό ένα ενδεχόμενο», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Παπαδομωναλάκης.

Επιπλέον, σε ένα μήνα θα έχει στα χέρια του ο Αντώνης Παπαδομανωλάκης, τα αποτελέσματα των εργαστηριακών και τοξικολογικών εξετάσεων. Ωστόσο, όπως ο ίδιος τονίζει τα αποτελέσματα αυτά δεν έχουν καμία αξία.

 

«Δεν έχουν μεγάλη αξία αυτά τα αποτελέσματα. Σίγουρα θα πάρει κανένα μήνα για να βγουν γιατί αργούν. Αλλά είναι πολύ μικρής σημασίας, μην περιμένουμε να δούμε τίποτε από αυτά. Απολύτως τίποτα», επεσήμανε ο ιατροδικαστής.

«Μετά το μετανιώνω αλλά είναι αργά»

Την ίδια ώρα ο ιατροδικαστής περιγράφει ως ένα από τα δυσκολότερα περιστατικά που έχει διαχειριστεί τη δολοφονία της Suzanne Eaton. Ο θάνατός της ήταν μαρτυρικός. Ωστόσο ο βιασμός δεν κατάφερε να εξακριβωθεί μακροσκοπικά καθώς το πτώμα ήταν σε σήψη.

Ο δράστης σύμφωνα με τον Alpha μέσα στα κρατητήρια μοιάζει χαμένος, αμίλητος, με το βλέμμα στο κενό. Στον πατέρα, τη σύζυγο και τα ξαδέλφια του που τον επισκέφτηκαν απαντά μονολεκτικά.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες στους αστυνομικούς φέρεται να είπε: «Όταν με πιάνει αυτή η μανία, με κυριεύει και δεν μπορώ να την ελέγξω. Μετά το μετανιώνω αλλά είναι αργά»

Το πρωί ο δικηγόρος που είχε αναλάβει την υπόθεση παραιτήθηκε και το απόγευμα την ανέλαβε άλλος νομικός.

«Δεν είχα καταλάβει τίποτα, η συμπεριφορά του ήταν κανονική και δεν είχε αλλάξει καθόλου το τελευταίο διάστημα μετά τη δολοφονία. Δεν τον είχα ικανό να κάνει τέτοιο έγκλημα. Δεν είχε πειράξει ποτέ κανέναν, ούτε είχε δείξει σημάδια ότι αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα. Έδειχνε να αγαπάει τη σύζυγο και τα παιδιά του. Δεν είδα ρούχα του με ίχνη αίματος» φέρεται να κατέθεσε συγγενής του δράστη.

Από την άλλη γείτονές του καταγγέλλουν ότι είχε αποκλίνουσα συμπεριφορά.

«Πήγαινε να κάνει μπάνιο με άρβυλα, με μπουφάν, με κύμα δύο μέτρα. Και τον γλίτωσε τυχαία ο θείος του. Δεν δουλεύει το μυαλό του σωστά» λέει ένας γείτονας στον Alpha.

Ανατριχιαστικές λεπτομέρειες από τους σπηλαιολόγους που ανακάλυψαν το πτώμα

Την ίδια στιγμή, με ανατριχιαστικές λεπτομέρειες περιέγραψαν οι δύο σπηλαιολόγοι από την Κρήτη πώς βρήκαν το πτώμα στη σπηλιά στο Μάλεμε.

Οι δύο άντρες μίλησαν στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN. «Κάποιοι έλεγαν ότι είναι κούκλα. Μετά είδα τα παπούτσια, λέω δεν είναι κούκλα. Μετά το σοκ, βγήκαμε έξω», λέει ο ένας σπηλαιολόγος με τον δεύτερο να συνεχίζει: «Κάποια δευτερόλεπτα μέχρι να ανεβούν οι παλμοί δεν άκουγες, δεν έβλεπες».

Οι δύο άντρες, ερασιτέχνες σπηλαιολόγοι, ακόμα δεν μπορούν να πιστέψουν ότι είδαν την 60χρονη Αμερικανίδα βιολόγο νεκρή. Οι δύο φίλοι εδώ και αρκετά χρόνια εξερευνούν καταφύγια. «Πετάξαμε τον φακό και είδαμε… Πτώμα ήταν. Δεν το καταλάβαμε στην αρχή. Δεν το παραδεχόταν ο εαυτός μας», λέει ο ένας. Ο δεύτερος συνεχίζει: «Το μυρίζαμε το πτώμα. Δεν μείναμε πάνω από 20 δευτερόλεπτα. Δεν αντέχαμε. Πάθαμε σοκ».

Με πληροφορίες από Alpha, newsit, Zarpa, cretapost

 

 

madata.gr