Χτενίσματα: Το χθες και το σήμερα.

Τετάρτη 21.09.2016
Επιμέλεια: Ματθαιάκη Κάλλη 


Αν νομίζετε  ότι η βελτίωση της αισθητικής εικόνας απασχολεί  τις γυναίκες, κυρίως τα τελευταία χρόνια , κάνετε λάθος!                                                                                                                                                  
Είναι υπόθεση που τις απασχολεί εδώ και αιώνες. Και όταν μιλάμε για εικόνα δεν μπορούσαμε να μην συμπεριλάβουμε και τα μαλλιά. Έτσι , εξηγείται για πιο λόγο η κομμωτική έχει μια ιδιαίτερη θέση από την αρχαιότητα μέχρι κ σήμερα.                                                                            
Στην Μινωική εποχή (2000-1580μ.Χ.) διακρίνουμε στις τοιχογραφίες τις Μινωίτισσες και τους Μινωίτες να είναι πάντα χτενισμένοι. Ακόμα και στην Βίβλο , στο βιβλίο της Εσθήρ (464-424 π. Χ.) περιγράφεται ο καλλωπισμός  της ένα χρόνο πριν το γάμο της με τον βασιλιά Ξέρξη. Με το πέρασμα των χρόνων οι τάσεις της μόδας άλλαξαν και ο τομέας της κομμωτικής δε θα μπορούσε να μείνει στάσιμος! Τολμήστε λοιπόν να δοκιμάσετε χτενίσματα καλαίσθητα και όχι απαραίτητα εκκεντρικά.                                                                                                        
Αυτό ένας κομμωτής το επιτυγχάνει :
α) παντρεύοντας  το κλασικό με το μοντέρνο                                                                                                    
β) αφουγκράζοντας  την γνώμη και την αρέσκεια ενός πελάτη. Γ) χρησιμοποιώντας δεξιοτεχνία και φαντασία σύμφωνα με την επιθυμία του πελάτη.                                                                                                            
Όταν μιλάμε για την καθημερινότητα μιας γυναίκας ίσως η επιλογή του χτενίσματος να είναι πιο εύκολη. Τι γίνεται όμως όταν μια κοπέλα ετοιμάζεται να ανέβει τα σκαλιά της εκκλησίας; Μην ξεχνάμε ότι η μέρα του γάμου ανήκει αποκλειστικά στη νύφη. Το χρέος κάθε κομμωτή λοιπόν είναι να εισχωρήσει στο πνεύμα της νύφης, στο νυφικό , στο στολισμό ακόμα και στο χώρο όπου θα γίνει το μυστήριο, αλλά και η δεξίωση. Το επόμενο βήμα είναι ο  κομμωτής να προτείνει χτενίσματα που θεωρεί ότι ταιριάζουν με την προσωπικότητα και το στυλ  της νύφης και που φυσικά δένουν με το όλο σκηνικό. Ακόμα και χτενίσματα που έχει αποκλείσει μια νύφη καλό είναι ο κομμωτής να της τα δείχνει για να σχηματίσει μια ολοκληρωμένη γνώμη προκειμένου να φτάσουν μαζί στο επιθυμητό αποτέλεσμα, που την ημέρα του γάμου σας πρέπει να αγγίζει την τελειότητα. Υποψήφιες νύφες μην πελαγώνετε με την επιλογή νυφικού χτενίσματος. Αφεθείτε στα χέρια του κομμωτή σας και προετοιμαστείτε ότι η εικόνα σας την ημέρα του γάμου σας θα είναι μοναδική όπως και εσείς!!! Καλό θα είναι να επιζητούμε την εξωτερική ομορφιά αλλά κυρίως την εσωτερική ομορφιά εκείνη που επιζητά ο μεγάλος Δημιουργός από εμάς.